Bekijk alle vacatures

Charles Feijts Bedrijfswagens Heerlen

Bedrijf en klantenkring

Charles Feijts Groep (CFG) is een familiebedrijf met zo’n 50 medewerkers. Ons bedrijf heeft een platte structuur met een directe en snelle communicatie. Werken bij CFG biedt veel afwisseling en je wordt gewaardeerd voor je kennis, kunde en inbreng binnen ons team. CFG streeft altijd naar het bieden van een totaaloplossing voor haar klanten. CFG heeft zo een al jarenlange reputatie opgebouwd als totaalleverancier en serviceverlener van bedrijfswagens voor de zakelijke markt en regionale overheid. Wij werken in een gebied dat geheel Limburg bestrijkt, maar ook klanten uit het Belgisch en Duits grensgebied weten ons te vinden.

Aanbod

CFG was sinds ’60-iger jaren actief met DAF Trucks, maar in 1993 werd gekozen voor het complete productengamma van IVECO met trucks en bedrijfswagens. In 2000 werd dit aangevuld met FIAT bedrijfswagens, en in 2007 met ISUZU pick-ups. BUCA Hydrauliek verkoopt en monteert PALFINGER autolaadkranen en afzetsystemen, maar ook opbouwen van verschillende fabrikanten. Sinds 2007 is CFG in de rest van Europa bekend geworden met de introductie van een in eigen huis ontwikkelde “torpedo” truck. De door CFG Born geassembleerde STRATOR trucks “met neus” rijden inmiddels in bijna alle West-Europese landen.

Specialisme en missie

De mogelijkheden op het gebied van onderhoud, reparatie, revisie en serviceverlening onderweg zijn omvangrijk. De missie van CFG is om haar klanten op 1 plek het volledige pakket service te kunnen bieden zodat er niet naar 3 verschillende partijen behoeft te worden gereden voor werkzaamheden aan het onderstel, de laadkraan, de laadklep of de opbouw.

Aftersales faciliteiten

De vestiging Born heeft een totale oppervlakte van 20.000 m2, Heerlen 4.500 m2 en Venlo 14.000 m2. De servicewerkplaats in Born is 1.800 m2, de hydrauliek werkplaats 1.000m2, in Venlo 1.470 m2 respectievelijk 300m2 en in Heerlen 600 m2. De werkplaatsen zijn uitgerust met werkputten, hefbruggen, bovenloopkranen, remmentestbanken en servicewagens, alles is afgestemd op onze specialiteit bedrijfswagenservice. Tevens is er een aparte afdeling voor revisie van versnellingsbakken en motoren, en een werkplaats voor hydrauliek- en constructiewerkzaamheden.

BUCA

Door de jarenlange ervaring als carrosseriebouwer BUCA weten wij als geen ander het belang van de juiste opbouw bij het juiste onderstel. Uiteraard houden we rekening met wettelijke beperkingen en stellen dan ook zelf nauwkeurig de verschillende aslast-, wielbasis-, zwaartepunt- en stabiliteitsberekeningen samen.

Meer laadvermogen, betere aslastverdeling en optimale wendbaarheid binnen steeds strengere wetgeving op het gebied van overbelading. Wetgeving die zich niet alleen richt op het totaal beladen gewicht, maar ook op het verschuivend zwaartepunt en daarmee de belasting per as. Rendement kan alleen nog gerealiseerd worden door steeds verdere voertuigoptimalisatie.

  • montage en ombouw van laadkranen en container afzetsystemen
  • montage en ombouw van laadbakken en laadliften
  • montage van equipment voor laadkranen
  • wijzigingen van wielbasis en achter overbouw
  • toevoegen van stuurassen
  • betimmering bestelwagen laadruimte

Er wordt getracht zoveel mogelijk techniek in eigen hand te houden. Belemmeren bepaalde chassiscomponenten een optimale opbouw van de truck dan verzetten wij deze in overleg in onze eigen werkplaatsen. Dit betekent een volledig verzorgd pakket inclusief luchtleidingen, hydraulica en elektro verleggen. Bij oplevering is het voertuig operationeel.

Eén adres, één aanspreekpunt, zowel bij aankoop als bij reparatie & onderhoud. Onze relaties adviseren en ontzorgen, dat is de doelstelling.

Charles Feijts Bedrijfswagens

Charles Feijts Bedrijfswagens

Koumenweg 5
6433 KJ Hoensbroek