Over Ons

IVECO is een merk van Iveco Group N.V. Sinds 1975 ontwerpt, produceert en verkoopt IVECO bedrijfsvoertuigen van alle soorten en maten vanuit Turijn, Italië. Inmiddels is IVECO in meer dan 160 landen actief met een totaal van 4.200 verkoop- en servicepunten.

IVECO verkoopt lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen. De IVECO Daily is wellicht de bekendste. In 1978 werd deze eerste bestelwagen geïntroduceerd. Inmiddels is de IVECO Daily een van de populairste bedrijfsvoertuigen in Europa.

Daarnaast verkoopt IVECO ook vrachtwagens in het zware segment met de IVECO WAY producten. In 2019 werd de nieuwe IVECO S-WAY onthuld. Inmiddels rijden er al veel mooie trucks van IVECO rond. Zo is er de welbekende la casa de papel IVECO van Weeda of de goud-zwarte truck van Plokker Pallets. Voor de off-road missies heeft IVECO de stoere T-WAY en X-WAY.

Daarnaast produceert IVECO ook voertuigen bestemd voor personenvervoer, speciale voertuigen voor defensie en civiele bescherming, alsook voor specifieke missies zoals brandbestrijding.

De wereld van het transport beweegt snel en het is noodzakelijk om altijd bij te blijven. Dat doen we door de ontwikkeling van baanbrekende oplossingen en diensten die de brandstofefficiëntie en de algehele productiviteit van bedrijven verbeteren. Een van die oplossingen zijn de mogelijkheid om onze voertuigen op duurzame brandstof aan te bieden, zoals LNG en CNG. Daarnaast is in september 2022 de elektrische variant van de IVECO Daily gepresenteerd. De eDAILY is de enige elektrische bedrijfswagen met een laadvolume tot 20 m3, een laadvermogen tot 4,6 ton en een trekvermogen tot 3,5 ton.

Per 1 januari 2016 heeft IVECO besloten de dealer distributiestructuur opnieuw vorm te geven. In nauw overleg met de Nederlandse dealers is IVECO NLS verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten (Sales, Parts & Service) van het merk IVECO in de Nederlandse markt, die eerst door IVECO Nederland B.V. werden uitgevoerd. Met een centrale fleetsalesteam is IVECO NLS verantwoordelijke voor de verkoop van (middel-) zware IVECO bedrijfswagens bij de grotere fleetowners in Nederland.